torsdag 13. oktober 2011

Jordskjelv

I dag, 13. oktober ca kl 10.30 lokal tid fikk vi kjenne et skikkelig jordskjelv på kroppen. Vi har fått informasjon om at skjelvet hadde sitt senter 145 km sørøst for Bali og at det vart målt til 6 på Richters skala. Det har ikke blitt meldt om noe form for skader, og det har ikke komt noe tsunamivarsel og vi blir løpende oppdatert via myndigheter og meterologisk institutt.

Det var litt spesielt å kjenne et såpass kraftig skjelv, har kjent små skjelv tidligere, men dette var virkelig altså. Varigheten var nok på oppimot 15 sekunder, ikke så lenge, men lenge nok hvis du tar tiden med å se på sekundviseren på klokka.
Det er vanskelig og forklare hvordan det føles, men du kjenner at hele baken gynger og rister og beveger på seg. Og en merker at bygninger knirker og knaker. De innfødte her var veldig raske med å komme seg ut på en åpen plass. Så de har vært igjennom dette før.

Vi har flommer, vind og uvær hjemme som kan gjøre materielle skader. For meg som er her føles ikke dette som noe annerledes her.

Alt er altså vel og bra.
Men regner med at mange kan snappe opp dette på nyheter hjemme så da kan jeg greit oppdatere dere her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar