søndag 16. oktober 2011

Delfin jakt og snorkling

Tidlig lørdag morgen på Lovina, det vil si kl 06.00, møtte vi på stranden for å ta ut på sjøen og se på delfiner. Her kommer delfinene inn til land hver morgen for å finne mat. Det er alltid stas og se delfiner, men det er allikevel ikke så lett å se dem, og nesten umulig å fotografere, i farten når de dukker opp over vannflaten.
Det var enormt mange båter med turister ute på sjøen for å se etter delfinene og etter hvert syntes jeg det hele ble ganske usamaklig. Jeg kan vel ikke si at det var dyreplageri, for delifnene svømmer jo bare bort hvis de vil, men det ble litt for drøyt for min smak når kanskje 50 båter ga full gass mot delfinflokken hver gang vi så dem ved vann overflaten. Så det ble bokstavlig talt delfin jakt.
Men det var en vakker morgen og en fin start på dagen og vi fikk med oss sola som kom opp i øst.
Etter å ha sett etter delfinene ble det en lang og god frokost på hotellet, og så gjorde vi oss klar for å ta ut i båtene igjen for å snorkle. Her er det flotte koraller og masse rare fisker og skapninger under vann, og ikke minst så er sjøen klar og blank og helt utrolig varm.

Klokken er 06.00 og vi er på vei ut i båtene

Karakteristiske fiskebåter som tar oss med ut på havet

Soloppgangen

Vi jager delifner

Navnet på båten beskriver bildet perfekt

De står klar på stranden for å selge saronger, smykker og håndtverk

Så er det ut for å snorkle

Det er mye rart å se under vann








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar