søndag 16. oktober 2011

Fossefall

I dag, søndag, sjekket vi ut av hotellet i Lovina etter frokost og satte oss i minibussene for å kjøre til noen flotte fossefall. Det var ikke så langt å kjøre men det var på noen smale bratte veier et godt stykke oppover åssiden på fjellet. Og det var såpass bratt at det var usannsynlig at en buss kunne komme seg opp, noe den såvidt klarte på første gir og maks turtall!
Vi ser fantastisk flott natur med rismarker og trær, og det er alle verdens nyanser i grønn og frisk farge.
Vel oppe spaserer vi videre i ca en time. Vi går på små stier og veier, mellom risåkrene og forbi husene til lokalbefolkingen. Vi treffer unge og gamle på scooter midt i dette grønne landskapet, går forbi kyr og løshunder som holder vakt. Før vi følger dalen litt nedover igjen får vi en fantastisk utsikt ned til sjøen. Da vi kommer til dalen med fossefallene får vi en siste bratt nedstigning og her skal vi være en liten stund for å bade og nye naturen, og spise lunsj før vi reiser hjem.
Elven kommer fossende ned i en kulp, og her er det en naturlig rutsjebane. Trenger ikke vannland når naturen har sitt eget å by på. En kan også hoppe et par forskjellige steder fra høyder mellom 7-8m til oppimot 20m. Fantastisk å få en slik dag med å gå tur og være ute i naturen og se hvor flott det er her.

På et vis kommer vi oss trygt frem med minibuss på disse veiene

Vakkert

På rad og rekke mellom åkrene

Scooter er det beste fremkomstmiddelet her, uansett om du er i byen eller på landet.

Kua har et skur så den får litt skygge midt ute på åkeren

Fantastisk utsikt ned til Lovina og sjøen

Vi passerer rett utenfor døra til de innfødte

Nå ser vi ned i dalen til elven og fossefallene

I denne fossen er det en naturlig vannsklie ned  i kulpen

Her er det bare å hoppe for den som tør










 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar