søndag 16. oktober 2011

Helgetur til Lovina

Lovina er en by helt på nordsiden av Bali. Reiselederen vår, Børge, som arrangerer turen er norsk og har bodd på Bali i to år og er faktisk fra Sandnes!
Etter vel gjennomført eksamen var det deilig og fare avgårde på tur hele helgen. Kjøreturen fra sør til nord tok ca fire timer, og det inkluderte flere stopper på veien som jeg skal fortelle om.
Når vi kommer litt innover i landet så slutter tettbebyggelsen og naturen blir frodigere og flottere. Veiene er ikke bedre enn de må være og akkurat brede nok til to kjøreretninger, det er svingete og det er bratt. Bali er jo en vulkanøy, så selv om øya er liten så byr den på store høydeforskjeller, og vi må over fjellene for å komme til Lovina.

Det er bakker og fjell på Bali

Når vi er på tur må vi ha nistemat.
Så da ble det en snopestopp på denne bensinstasjonen.

Når vi er komt litt oppi fjellet stopper vi ved en flott innsjø, der er det selvfølgelig et tempel, "Vanntempelet". Vi rusler en runde rundt i den flotte parken der før vi kjører et par hundre meter til for å se på "Bali dyr". Her er det både flaggermus, skilpadde, slange, reptiler og bearcat. Og det er bare og holde og kose så mye en vil. Vi er alle facinerte av dyrene her og det blir mye fotografering og festlige situasjoner når noen tester grensene sine ved å holde slangen.

Nesten litt Norsk stemning her.

Vanntempelet

Klimaet er litt annerledes her i høyden og inni landet.
Litt sånn norsk sommer kjølig.

Det var en veldig flott park rundt tempelområde

Denne "Bearcat`en" har jeg virkelig sansen for

Hei der lille skilpadde

Reptiler er som husdyr her

Og jeg synes ikke hetl om disse

Noen utfordrer sine egne grenser ved å få en slange rundt halsen

Vel fremme i Lovina sjekker vi inn på et koselig hotel rett ved stranden. Her er sanden svart og det er ikke slike bølger vi er vant med i sør, her er havet rolig. Det blir kveldsmiddag med buffe rett på stranden, kvaliteten på maten er så som så, men det er ikke noe å si på stemningen ihvertfall.

Riktig stemning på stranden om kvelden

Lørdagen ble en sløv dag ved bassenget. Lovina er et lite sted og akkurat nå passet det meg best og være ved bassenget enn å traske gatelangs for å kikke rundt. En koselig dag med hyggelige folk og uten tanke for å måtte lese i skolebøker.

Koselig bassengområde

Nyt, nyt, nyt

Det er alltid noen som er veldig interessert i fotball, og lørdag kveld var det topp kamp mellom Liverpool og Manchester United. De interesserte fant en pub som viste kampen, og noen av oss andre var med for underholdningens skyld. Jeg synes det ble et veldig rettferdig kamp resultat med 1-1.
Etterpå ble det en liten pub runde i koselige Lovina.

Klar for fotballkamp

Live musikk på byen

Lovina by night


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar