mandag 26. september 2011

Tempel, apekatter og Fire dance.

Ja det er jo litt av en kombinasjon. Templene her på Bali er ofte over store områder, og utendørs. Og de tiltrekker seg turistene. Det er kun et lite område som er selve bønneplassen  vi som turister ikke beveger oss inn på. Ellers får vi på oss en sarong, men det gjør ingenting om vi går med bare skuldre. Dette tempelet som heter Uluwatu er en stor attraksjon her, den største grunnen er alle apekattene som er her. Og så er det et fantastisk naturlandskap der Tempelet ligger helt utpå en klippe med stup på nok hvertfall 100m rett ned i sjøen. Utenom dette vises det også en forestilling som kalles "Kecak Ramayana & Fire Dance" her. Det var en spesielt atmosfære å få med seg i solnedgangen.

Fantastisk natur og utsikt.

Vakkert.

Og langt ned....

........Veldig langt ned.

Solnedgangen nærmer seg.
Ingenting er som en utsikt der hav og himmel møtes i vest.

Og så apekattene da, de var det mange av. Sjåføren vår trodde det var ca 500 stk på område. Og de er enormt utspekulerte. Har du noe løst på kroppen så tar de det, som fks solbriller. Går du med noe i handen så er de flinke til å vurdere om det er noe de har lyst på. I tillegg er de så sleipe at de kommer etter deg når du snur ryggen til, når de har sittet der og vurdert deg med sine store uskyldige øyne mens de blir fotografert. Vi får kjøpe små poser med nøtter eller frukt som vi kan fore de med, så disse dyrene har det veldig bra for her er det mange folk innom hver eneste dag. Apekattene koser veldig mye med hverandre. De klør hverandre på magen, plukker i pelsen og piller bort rusk og rask. Og ja, ehm, de hadde seg også åpenlyst til foran puplikum.


Ganske rare skapninger dette her

Så godt det er å bli klødd på magen

........??

Her får de litt frukt. Den lille tassen kom i fanget og stakk av med den andre posen jeg hadde.

De gjør mye for oppmerksomheten disse dyra.

Denne forestillingen er en blanding av nynning og synging av et helt kor av menn og dansing og komedie. Og selve historien dreier seg om en jente som vandrer rundt i skogen. Der ser hun et flott gull reinsdyr som hun gjerne vil at mannen skal fange til henne. Mannen reiser ut i skogen mens han lar broren være igjen hjemme for å passe på kona Men kort etter hører de rop om hjelp ifra skogen og kona drar etter mannen sin. Det stormer i skogen og den store stygge Rhawana  kommer frem før henne, men hun er beskyttet av en magisk sirkel så hun ikke blir fanget. Men han kommer tilbake utkledd som en fattig mann og lurer henne og hun blir kidnappet. Mannen hennes prøver å lete etter henne i lag med den røde apekattkongen. I sammen finner de en speider som skal hjelpe dei, Hanoman, den hvite apekatten med magiske krefter. Men han blir fanget og planlagt brent ihjel, men han klarer å rømme. Men til slutt vinner apekatt armeen mot de store "Rama" ene og mannen får tilbake sin kjære Sita.
Et skikkelig prinsesse eventyr altså, bare det blir fortalt og fremført på ekte Balinesisk vis  med dens kostymer og maskerademasker og flammeshow som hører med
.
Forestillingen er i gang.
Dette koret av menn nynne, synger og danser gjennom hele forestillingen.

Det er mye kostymer og masker.

Hanoman, den hvite apekatten med magiske krefter.

Her kommer han seg fri fra flammene som skulle brenne ham ihjel.

Et skikkelig prinsesse eventyr altså, bare det blir fortalt og fremført på ekte Balinesisk vis med dens kostymer og maskerademasker og flammeshow som hører med.

Det er mangt som kan oppleves i et tempel på Bali altså.













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar