fredag 2. september 2011

Rørslelære, Anatomi og Motorikk.

Nå har jeg vært her i godt tre uker og vi er nå ferdig med forelesningene av det første faget, RAM (Rørslelære, Anatmoi og Motorikk). Det startet tøft første uken med forelesninger 6 timer hver dag, så har det blitt roligere og roligere.Vi har også hatt en del fysiologi undervisning nå, men det får vi ikke før på neste eksamen. Denne uken hadde vi tre timers forelesninger mandag og tirsdag og repetisjon med oppgaveløsning resten av uken. Og i dag ble det en time repetisjon så tok vi helg! Nå har vi neste uke til å lese på til eksamen neste fredag, altså den 9. sept.
Vi har lært veldig mye på ekstremt kort tid, men vi har hatt noen fantastiske forelesere fra Olympiatoppen i Norge, føler meg heldig som får lære av de beste. Anatomien er hovedtemaet og det viktigste, det er spennende og jeg skjønner det meste ganske bra, men det er mye Latin og nye begreper å lære seg. Rørslelæren dreier seg om Newtons lover og tyngdekraften. Ganske grunnleggende for å forstå bevegelsesmønsterene i idretten. Motorikken handler om forskjellige teorier om hvordan den motoriske utviklingen skjer over tid.
Forelesningssalen.
Vi er ca 50 stk som har RAM undervisning, mens det er plass til ca 200 i auditoriet her.

Utdrag fra Anatomi boken. Her ser du blant annet m.Rectus Abdominus, m.Obliquus externus og internus. Scapula med m.supraspinatus og m. Infraspinatus osv osv.......

Neste milæpæl er altså eksamen om en uke og å starte på et nytt emne, nemlig treningsplanlegging, uken etterpå. Da blir det nok også mer jobbing i grupper og praksis.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar