lørdag 9. oktober 2010

Sykkeltur på Dødsveien

Denne dagen og opplevelsen i naturlandskapet hadde vi gledet oss til lenge. Men i dag av alle dager vakner vi til overskyet vær. Men vi er med godt mot og hopper på bussen som tar oss opp til 4700 m over havet der vi skal starte å sykle. Skydekket ligger nedpå bakken og vi ser ikke mye. Vi får utdelt hjelmer, hansker, jakke og bukse, det er kaldt så vi må kle oss. Vi får også skikkelig bra Mountain Bike sykler som tilpasses hver enkelt.
Utstyret er på og jeg er klar

Vi får en liten innføring i hva som venter oss

Ferden nedover går til 1100 m over havet og turen tar ca 4 1/2 time, med noen små stopper underveis.
Av bildene ser dere at været ikke er det beste men vi trur da det blir bedre når vi kommer litt lenger nedover. Men der tar vi skammelig feil! Etter et lite stykke i regnvær merker vi raskt at vi begynner å bli litt våte, trass i gode klær. Det første stykke er på asfalt og god vei, og vi lurer litt på om Dødsveien virkelig skulle være slik... Men etter litt må vi i bussen igjen et lite stykke, så kommer vi til den virkelige Dødsveien, smal kronglete grusvei som snor seg nedover fjellsiden. Desverre blir ikke været noe bedre, det er dårlig sikt og vi blir totalt gjennomvåte og gjørmete. Har aldri vært så våt med klær på jeg! Vi er nesten i ferd med å miste mote, men så begynner utforkjøringen nedover. Gjett om det var gøy, og vi holder et ganske høyt tempo nedover og nedover. Når vi til slutt kommer til bunns så er vi vi glade for turen, det var ingen fornøyelse men det var en opplevelse som jeg anbefaler alle.

Ved veis ende er det av med våte klær og noen benytter anledningen til å vaske seg i elven

Her nede i jungelen venter det lunsj på oss i et innegjerdet område der det blir tatt vare på forskjellige dyr. Blandt annet apekatter og papegøyer.


Etter en pause og en matbit her går turen hjemover i bussen, samme vei som vi syklet! Det blir en noe kald 3 timers busstur, da vi hadde lite varme og tørre klær med oss. Været er litt lettere nederst i dalen, men det er fremdeles grått og regn, så vi får ikke sett så veldig mye av naturen på vei hjem heller.
Vi får tatt et bilde fra bussen på vei oppover igjen som viser litt av den spektakulære naturen. Jeg står i døren på bussen og tar bilde og dere ser hvor nær kanten vi er.

Dødsveien ble laget for hånd på 30 tallet, og det har vært utallige ulykker her opp igjennom tidene. Nå er det bygget ny vei, men denne gamle blir enda brukt til noe biltrafikk. Alt i alt en spesiell dag og gøy dag jeg ikke kommer til å glemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar