søndag 21. august 2011

Båttur til Lembongan øya

I dag har jeg vært på båttur til en liten Øy sørøst for Bali som heter Lembongan. Det har vært en deilig og varm avslappende dag. Vi kjørte med en katamaran i ca to timer der vi nøyt utsikten på dekk, da vi ankommer Lembongan er det vakkert og stilt, ikke som der vi bor der det myldrer av mennesker og trafikk hele tiden.
Katamaranbåten vi reiser med

Det er mange rare båter å se i havnen her, og mange ser mer eller mindre ut som vrak.

Det er deilig på dekk og livet nytes

Ekte Balinesisk underholdning har vi også, som synger "Hotel Balifornia" i stedet for "Hotel California"

Så kommer vi til Lembongan øya

Bildet taler for seg selv synes jeg

Slik ser det ut når vi kjører fra stranden innover til landsbyen

Det bor 5000 mennesker på øya og de har ikke skikkelig rent vann fordi grunnvannet inneholder for mye salt og de har heller ikke mye penger. Nå dyrker de noe som kalles for "sea wheat" som de får en god pris for, men før de begynte med det hadde de ikke råd til å kjøpe ris en gang og spiste bare poteter. "Sea wheat" er en slags plante som vokser i sjøen. De kjøper frøene fra Filippinene og tar de hit, så har de dem ut i sjøen der de vokser i 30 dager før de høstes og tørkes i fire dager. Område i sjøen der de dyrker disse plantene er veldig grunt og det ser ut som små jordfleker i sjøen. Selve planten blir brukt i balnt annet kosmetikk og som gelantin.
Det er ikke så lett å se det, men uti her er "jordbruksområde" til "Sea wheat`en"

Innhøsting av "Sea wheat"

Og her skjer tørkingen

På denne øya eksisterer det også et underjordisk hus. 15 meter under bakken er det en mann som har gravd ut huler som dekker et område på fem hundre kvadratmeter. Detter brukte han bare femten år på å gjøre, og han bodde der i åtte år etterpå før han døde. Det er en historie bak hvorfor han gjorde dette, men jeg klarer ikke helt å ta igjen detaljene i den. Grunnen til at han brukte så kort tid på dette er at fjellet er veldig porøst og mykt.
Her er vi på 15m på vei ned i huset

Vi fikk servert en fantastisk god lunsj og fikk anledning til å snorkle eller bli med en tur i "Glass bottom boat" for å se på korallrevene på ettermiddagen før vi vendte nesen hjemover igjen.
Fornøyd etter en fin dag med avslapping og ny opplevelser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar