onsdag 9. november 2011

Regntide og uvær

Ja nå har regntiden offisielt startet på Bali. Vi har i de siste ukene hatt en del regn om nettene og tidlig morgen, og ekstremt fuktig og klamt på dag og kveldstid, med bare litt sol innimellom. Nå virker det som om solen har forlatt oss og det kommer som oftest byger med regn på dagtid også. Men i går slo alle værguder til samtidig og hadde sannsynligvis en offisiell åpning av regntiden!!
Fra sent ettermiddag til omtrent midnatt hadde vi et konstant lynshow på himmelen, senteret var heldigvis et lite stykke ifra så de store tordenbrakene kom bare innimellom. Når det lyner her så gjør det det skikkelig. Hele himmelen blir lyst opp, og det blinker minst en gang hvert halve minutt. Hele kvelden! Med lyn og torden følger det med regn. Og det kom bøttevis i går kveld. Det var ikke mulig å ikke bli bløt, og det var bedre å gå barbent siden vi ikke har støvler her, det flommet over.....

Vi var en femten stykker i fra klassen som tok ut for å spise i går, omtrent akkurat da været begynte. Og vi tenkte vel ikke at det skulle bli så ille, men hjemturen ble våt. De som kjørte scooter ble gjennomvåte på ca 10 sekund, vi som skulle ha taxi slet med det fordi det var de færreste som ville kjøre, og de prøvde å ta blodpris på grunn av dårlig vær, utspekulert. Vel tilbake på hotellet ble turen fra resepsjonen til rommet via bassengområdet nesten som en fullverdig dusj, og på gangstien jeg har bortover til rommet løp jeg med vann til over anklene. Heldigvis er temperaturen fremdeles behagelig, selv om den har sunket noen grader.
Mens jeg sitter her i resturanten og nyter frokost kaffe, og det er heldigvis opphald akkurat nå, så hører jeg et lite brak bak meg, og biter fra taket på hotellet faller ned....jøje meg.

Vi var på Italiensk resturant å spiste i går, da faller valget fort på pizza.......

Fordi vi absolutt ville sitte ute under halvtak måtte kelnerene servere oss under paraply

Det regner skikkelig kraftig

Nå, hva er dette...? Se opp på det forrige bildet en gang til og så på dette igjen.
Hvis du ser etter så ser du at bildene er tatt på akkuratt samme stedet. Og bildene er tatt med under et minutts forskjell.
Det som faktisk skjer når jeg tar det nederste bildet er at et lyn flerrer opp himmelen akkurat idet bildet tas, og alt blir opplyst. Sjansen for å fange opp det lynblinket i den brøkdelen av et sekund er ganske utrolig!

Da vi kommer ut til veien og skal hjem har det begynt å flomme.....
(Se til venstre i bildet, veien er som en stor bekk)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar