tirsdag 28. september 2010

Turens første dagsenter og barnehjems besøk.

I dag har vi vært på beøk på dagsenteret Catalina Booth og barnehjemmet Corazon Grande Casa Baste Fanebust. Det har vært en opplevelsesrik dag på disse to stedene. Her i Cochabamba har vi hatt ca 35 gr C på dagtid og rundt 20 gr C på kvelden, og det er en fin by å være i.Vi er vant med fjell i Norge, men det er noe spesielt å se disse ruvende fjellene her som strekker seg fra byen og oppover i flere tusen meters høyde.
Disse to stedene vi har besøkt i dag er ganske forskjellige, og det har vært en noe følelsesladet dag, med balnke øyekroker. Men jeg sier at så lenge det er gode tårer som kommer så gjør det ingenting!
Catalina Booth ønsker oss velkommen.

Catalina Booth er et dagsenter med unger i alle aldre, og mange unger! Corazon Grande er et barnehjem der de fleste ungene har en vond fortid med seksuell utnyttelse og vold. De overtar mange barn gjennom barnevernet hit. Det siste tilfellet var en jente på ca 2 år som var blitt funnet på en søppelfylling........ På dette barnehjemmet ble det i dag åpnet et helt nytt hus som kan romme 12 barn til, som seg hør å bør ble det snorklipping av borgermesteren. Fantastisk flott resultat, og et fantastisk flott sted, det var tydelig at ungene hadde det bra her! Vi blir også mottatt med stor gjestfrihet, og på hver plass skal det danses og tales for oss. Bildene nedover viser litt av det vi har opplevd i da.
Stor gjennsynsglede for de som har vært her før

De minste barna på Catalina Booth

Dans og oppvisnig av barna, til vår store fornøylelse

Og de pynter seg i de flotteste klær
Hans Olav har gitt en bok om Stavanger, på spansk!, til sin fadderjente
Dette er Baste Fanebust. Mannen med det store hjerte! Bilde av han henger på veggen på fleste barnehjemmene. Corazon Grande er oppkalt og til minne for Baste. Han gikk desverre bort før dette barnehjemmet fikk åpnet. Men Boliviafamilien gikk i arv til hans to sønner Frode og Øyvind, og består nå av 23 barnehjem, 900 barn og faddere.

Det nye huset på Corazon Grande som ble åpnet i dag. Flott var det!

Her innbys det til lek og gøy
Dans og oppvisning også her


Det Norske og Bolivianske flagget er heist til topp, med de mektige fjellene i bakgrunnen.

21 dagsenter og barnehjem gjenstår og besøke. Med mange flere barne oppvisninger og inntrykk.

1 kommentar:

  1. så skjønne de søte barna er! De har nok gledet seg til dere kom på besøk! Tenke på deg hver eneste dag snuppa mi. Stor klem Ingrid :-)

    SvarSlett